Na těsto:
| 250 ml mléka
| 135 g másla
| 350 g polohrubé mouky
| 200 g cukru
| 40 g kakaa
| 1 vanilkový pudink
| 1 prášek do pečiva
| 1 vanilkový cukr
| 3 vejce
| 500 g odkapaných na kousky nakrájených broskví(šťávu si ponecháme)
| Na krém:
| 2 vanilkové pudinky
| 800 ml tekutin(šťáva z kompotu doplněná vodou)
| 4-5 PL cukru
| 1 sáček sypané želatiny
| 300 g zakysané smetany
| Na posypání:
| 1-2 PL kakaa
Postup přípravy receptu Babiččiny řezy:
Na mírném ohni zahřejeme mléko, va kterém nacháme rozpustit máslo. V míse důkladně promícháme všechny sypké suroviny, přidáme vejce a mléko a vše vyšleháme dohladka. Těsto vylijeme do vymazaného vysypaného plechu, uhladíme a stejnoměrně posypeme broskvemi. Dáme do předehřáté trouby péci. Pečeme asi 25-30 minut při teplotě 200 stupňů C. Poté nechéme korpus zcela vychladnout.
Z pudinku, tekutiny a cukru uvaříme puding a za stálého míchání přidáme želatinu. Za občasného zamíchání necháme zchladnout. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Krém stejnoměrně rozetřeme na moučník a odložíme asi na 2-3 hod. do chladu.
Fotky receptu Babiččiny řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!