100 g hořké čokolády
| 100 g cukru
| 100 g změklého másla
| 3 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
| 100 g hl. mouky
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
| 50 g ml. oříšků
| 12 kostiček bílé čokolády
| sůl
| dle potřeby tuk na vymazání
| cukr na vysypání formiček
Postup přípravy receptu Bábovičky se srdcem:
1. troubu předehřejte na 180 °C (elektrickou) nebo na 160 °C (horkovzdušnou). Tmavou čokoládu rozpusťte.
2. šest formiček o obsahu nejméně 100 ml vymastěte a vysypte cukrem. Máslo, cukr a rozpuštěnou čokoládu vyšlehejte do pěny, po jednom vmíchejte žloutky, potom mouku prosetou s práškem do pečiva a mleté oříšky nebo mandle. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na tuhý sníh a opatrně přimíchejte k čokoládové hmotě.
3. formičky naplňte ze dvou čtvrtin čokoládovou směsí, navrch položte vždy 2 čtverečky bílé čokolády a překryjte tmavou směsí. Náplň při pečení hodně nabývá, proto by měla dosahovat nanejvýš do tří čtvrtin výše formičky.
4. formičky postavte na plech a pečte 15–20 minut. Sejměte z plechu, nechte asi 15 minut chladnout mimo troubu a opatrně vyklopte na talíř. Pak už rychle servírujte, aby vám tekuté překvapení uvnitř báboviček neztuhlo!
Fotky receptu Bábovičky se srdcem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!