Postup přípravy receptu Bábovka Adleta:
Změklé máslo, žloutky a cukr šleháme do pěny, můžeme přidat asi pět lžic horké vody nebo mléka, do husté pěny vsypeme ořechy, vlijeme vanilkový pudink rozmíchaný v mléce, vmícháme mouku s práškem do pečiva, strouhanou citronovou kůru a lehce promícháme se sněhem ušlehaným z bílků a vanilkového cukru. Velkou bábovkovou formu vymastíme a vysypeme moukou, vlijeme část těsta, další část promícháme s kakaem rozmíchaným v rumu, uděláme mramorování a přelijeme zbytkem těsta. Dáme do trouby a pečeme asi 45 minut při 180°C. Upečenou bábovku vyklopíme po chvíli na mřížku a dáme vychladnout. Při podávání ji obložíme hruškami a rozinkami povařenými v oslazeném víně.