Vložil: | Mati17 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bábovka farské kuchařky:
200 g změklého másla
| 6 vajec
| 300 g cukru
| 1/4 l horkého mléka
| citronová kůra a šťáva
| 450 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 1 vanilkový pudink
| 1 vanilkový cukr
| 2 lžíce kakaa
| 3 lžíce rumu
| sekané oříšky
| mandle nebo v rumu namočené rozinky
| tuk a mouka na formu
Postup přípravy receptu Bábovka farské kuchařky:
Změklé máslo, žloutky a cukr šleháme ve šlehači do husté pěny, postupně přidáme trochu mléka, strouhanou citronovou kůru a lžíci šťávy. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkem a těsto zlehčíme hustým sněhem z bílků a vanilkového cukru. Část těsta vlijeme do silně vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy, část těsta obarvíme kakaem rozmíchaným s rumem a na povrch vlijeme opět světlé těsto. Naplněnou bábovku vložíme do trouby a pečeme při 180°C asi 50 minut. Ke konci pečení teplotu snížíme, aby se povrch nepřipaloval. Do bábovky můžeme přidat také sekané oříšky nebo mandle nebo trochu rozinek namočených v rumu.
Fotky receptu Bábovka farské kuchařky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!