Použité suroviny receptu Bábovka s pomerančem a hořkou čokoládou:
200 g másla
| 300 g cukru krupice
| 325 g hladké mouky
| 4 vejce
| 1 prášek do pečiva
| 1 špetka soli
| dle chuti: vanilkové aroma
| 1 dl mléka
| 2 lžíce kakaa
| 1 pomeranč
| dle chuti: kousek kvalitní hořké čokolády
| dle chuti: cukr moučku na posypání
Postup přípravy receptu Bábovka s pomerančem a hořkou čokoládou:
Ušleháme změklé máslo s vejci a cukrem do hladkého krému. Přidáme mouku, prášek do pečiva, špetku soli, aroma a mléko a šleháme do jemného nadýchaného krému asi 10 min. Potom odlijeme polovinu krému a přidáme na jemno nastrouhanou čokoládu a pomerančovou kůru ze čtvrtky pomeranče a kakao. Vlijeme do připravené formy a pečeme na 180 stupnů asi 45 min.
Fotky receptu Bábovka s pomerančem a hořkou čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!