Použité suroviny receptu Bábovka se studentskou pečetí:
400 g polohrubé mouky
| 1 sáček pr. do pečiva
| 2 sáčky bonbónků
| 250 g Hery
| 200 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| 4 žloutky
| 4 bílky
| asi 100 ml mléka
Postup přípravy receptu Bábovka se studentskou pečetí:
Mouku s práškem do pečiva prosejeme. Tuk utřeme s větší polovinou cukru smíchaného s vanilkovým a postupně přidáváme žloutky. Dále přidáváme postupně mléko, mouku a vmícháme 2 sáčky bonbónků. (větší kousky překrojíme nožem).
Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Pečeme při 180 °C dokud se nelepí na špejli. Celou bábovku (vychlazenou) polejeme mléčnou čokoládou (200g) s tukem Omega (40g), dobře potřeme i strany. Na hodinku dáme do lednice.
Fotky receptu Bábovka se studentskou pečetí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!