Postup přípravy receptu Bábovka z dvouzrnky:
Rostlinný tuk vyšleháme, postupně přidáme moučkový a vanilkový cukr, žloutky a citrónovou šťávu. Přimícháme celozrnnou mouku z dvouzrnky smíchanou s kypřícím práškem, mleté ořechy a směs sušeného ovoce a oříšků, 4 lžíce mléka a všechno spolu dobře promícháme. 2/3 těsta dáme do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovkové formy. Do zbylého těsta přidáme kakao, skořici, 2 lžíce mléka, zamícháme a navrstvíme na světlé těsto. Spirálovými pohyby vidličkou kolem přes těsto vytvoříme mramorování tmavého a světlého těsta. Pečeme pomalu při teplotě 180°C asi 40-45 minut. Bábovku necháme vychladnout, opatrně vyklopíme, povrch polijeme oříškovou nebo čokoládovou polevou a posypeme amarantovými pukanci anebo sezamem.