Použité suroviny receptu Bábovka z puerto rica s rumovo-pomerančovou glazurou:
1 hrnek hladké mouky
| 1 lžička prášku do pečiva
| 1 lžička mleté skořice
| 1/2 lžičky mletého oříšku
| 1 lžička soli
| 120 g másla pokojové teploty
| 1 hrnek světlehnědého cukru (nebo jemný krystal)
| 2 velká vejce
| 1/2 hrnku mléka
| 2 hrnky vypeckovaných datlí, nasekaných a promíchaných se lžicí mouky
| glazura:
| 250 g pudrového cukru
| kůra z jednoho pomeranče
| 3 lžíce pomerančové šťávy
| 2 lžíce rumu
| několik vypeckovaných datli, na plátky nakrájených na ozdobu
Postup přípravy receptu Bábovka z puerto rica s rumovo-pomerančovou glazurou:
Předehřát troubu na 180°C. Vymazat bábovkovou formu máslem a vysypat moukou. Přesít mouku s práškem do pečiva, kořením a solí do mísy. V jiné míse našlehat máslo a hnědý cukr a potom zašlehat postupně vejce. Přidat střídavě mouku na třikrát spolu s mlékem na dvakrát. Zamíchat dovnitř datle. Nalít těsto do formy a péct po 25-35min. do zlatohněda, až špejle zapíchnutá do středu je po vyjmutí čistá. Převrátit bábovkovou formu a nechat vystydnout. Potom vyklopit bábovku. Přesít cukr do mísy a zašlehat dovnitř ostatní přísady. Jestli je glazůra příliš hustá, přidat trochu více šťávy. Pokapat bábovku glazůrou a ozdobit datlemi.
Fotky receptu Bábovka z puerto rica s rumovo-pomerančovou glazurou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!