Použité suroviny receptu Bábovka ze zpařených žloutků:
3 žloutky
| 3 bílky(z toho sníh)
| 180 g pískového cukru
| 6 lžic vařící vody
| 200 g oleje
| 1/4 prášku do pečiva
| 200 g polohrubé výběrové mouky
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 lžíce kakaa
Postup přípravy receptu Bábovka ze zpařených žloutků:
Šleháme v el. šlehači žloutky, zalejeme vařící vodou a hned dosypeme cukrem. Šleháme asi 10- 15 min., přidáme olej a bez šlehání přidáváme mouku s práškem do pečiva a sníh. 2/3 těsta dáme do vymazané a strouhankou vysypané babovkové formy. Do 1/3 dáme kakao rozmícháné ve vodě. Pečeme v nevyhřáté trobě asi 40 min. při 200st.C
Pro vylepšení receptu můžete ubrat 55g pol. mouky a nahradit 50g mletými ořechy. Je to osvědčený recept, používám ho již 30 let.
Fotky receptu Bábovka ze zpařených žloutků:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!