Postup přípravy receptu Bábovkový mišmaš:
Žloutky, cukry a tuk vyšleháme do pěny, mezi tím si připravíme z bílků sníh (pokud máme doma víc bílků, můžeme je přidat, proto je v recepisu 3-5 bílků). Do pěny přidáváme postupně polohrubou mouku smíchanou s prdopečem, šlehačku (můžeme nahradit mlékem, dietnější verze), nakonec pomalu vmícháme sníh. Jednu část těsta vlijeme do vymazané a vysypané pečící formy (může být bábovka, věnec, dokonce i menší vyšší plech), druhou obarvíme kakaem a přidáme rum, zamícháme a vlijeme na první vrstvu, uhladíme a pečeme při 175 - 180 °C cca 55 min. Po upečení necháme trochu vychladnout a z bábovky či věnce vyklopíme, můžeme polít polevou (čokoládovu, citrónovou), ale stačí jen posypat moučkovým cukrem.