Vložil: | Hankca |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Bageta s brynzou a restovaným ananasem :
1 bageta nebo jiné celozrnné pečivo, nejlépe širšího tvaru
| 2 půlkolečka (nebo špalíček) oloupaného čerstvého ananasu, ( 0,5cm)
| 2 vrchovatá lžíce brynzy
| 1 hrst lístků rukoly (příp. polníček nebo jiný salát)
| 1 VPL naklíčených ředkviček (prodávají supermarkety v odd. zeleniny, nebo bio)
| 2 PL cukru krupice
| čerstvý pepř
Postup přípravy receptu Bageta s brynzou a restovaným ananasem :
Vrchní polovinu celozrnného pečiva mírně vydlabeme, dovnitř nadrobíme brynzu, opepříme a sýrem nahoru vložíme pod rozpálený gril. Zapékáme cca 2 min, než brynza začne zlátnout. Pak gril vypneme a na chvilku přidáme druhý kus bagety. Nasucho zprudka rozehřejeme pánev se silným dnem a rovnoměrně vsypeme cukr. Přidáme půlkolečka ananasu a po každé straně chvilku restujeme - cukr a šťáva z ananasu karamelizují a ananas získává krásnou nazlátlou barvu. Na spodní díl bagety rozprostřeme salát, nasypeme klíčky, obložíme ananasem a zaklopíme druhou polovinou bagety (se sýrem). Okamžitě podáváme. Lze obměňovat, např. nivou či jiným oblíbeným sýrem. Skutečně gurmánská varianta je s kousky kozího sýra.
Fotky receptu Bageta s brynzou a restovaným ananasem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!