Použité suroviny receptu Grilovaný hovězí steak Shiraz:
100ml vína Jacob’s Creek Shiraz Cabernet
| 2 lžíce sójové omáčky
| 1 lžíce worcesterské omáčky
| 2 snítky rozmarýnu, jemně nasekané
| 4 stroužky česneku, drobně pokrájené
| 1/2 lžičky soli
| 4 hovězí steaky, každý asi 200 g
Postup přípravy receptu Grilovaný hovězí steak Shiraz:
1. Všechny suroviny kromě masa smíchejte v mělké nádobě. Steaky obalte v marinádě, mísu přikryjte fólií a dejte ji na 24 hodin marinovat do lednice. Občas můžete maso otočit.
2. Maso vyjměte z marinády a nechte krátce okapat, marinádu zachyťte a minutu povařte v kastrůlku. Steaky grilujte čtyři minuty z každé strany na středně silném ohni; po této době budou středně propečené.
3. Steaky přesuňte na talíře a nechte dvě minuty odpočívat. Pak je přelijte zredukovanou marinádou a podávejte s pečenými rajčaty a opečenými bramborami.
Fotky receptu Grilovaný hovězí steak Shiraz:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!