Použité suroviny receptu Báječně křehký miňonkový dort:
těsto:
| 500 g polohrubé mouky
| 150 g moučkového cukru
| 3 žloutky
| 1 špetka soli
| 300 g másla
| krém:
| 750 ml mléka
| 2 balíčky vanilkového pudinku
| 75 g cukru
| 250 g másla
| 80 g sekaných pistácií
| mimoto:
| 200 g pomerančové marmelády
| 75 g moučkového cukru
| 2-3 lžíce citronové šťávy
| 30 g sekaných pistácií
Postup přípravy receptu Báječně křehký miňonkový dort:
Z mouky, cukru, žloutků, soli a vloček másla uhněteme těsto. Zabalíme do fólie a 30 minut chladíme. Troubu předehřejeme na 190°C. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Jeden díl dáme stranou. Ze tří dílů vyválíme kola o průměru 26 cm. Každé kolo pečeme v rozvírací formě o stejném průměru 15 minut. Zbylý díl těsta vyválíme a vypichujeme motýly. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 12 minut. V mléce uvaříme pudink s cukrem a ve studené vodní lázni ho za stálého míchání vychladíme. Máslo ušleháme do pěny a po lžících vmícháme pudink. Nakonec přidáme pistácie. Upečené díly potřeme marmeládou, pak pistáciovým krémem a položíme na sebe. 2 hodiny chladíme. Citronovou šťávu smícháme s moučkovým cukrem. Motýly potřeme polevou a ozdobně posadíme na povrch dortu. Ze zbylé polevy uděláme motýlům tělíčka. Nakonec celý povrch dortu posypeme pistáciemi.
Fotky receptu Báječně křehký miňonkový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!