Postup přípravy receptu Báječné kuře:
Celé kuře opláchneme a vložíme do hrnce s vodou (musí být ponořené), ve které jsme rozpustili 2 lžičky soli a 1 vrchovatou lžičku směsi koření „Chmeli suněli“. Přivedeme k varu a na mírném ohni pod pokličkou vaříme do poloměkka (asi 25 minut).
Zatímco se kuře vaří, předehřejeme si gril nebo troubu na 230 °C a v malém rendlíku připravíme směs na potírání – 1,5 lžíce másla (ne margarín), 1 lžičku medu, 1 lžičku soli a šťávu z 1/2 malého citronu. Smícháme a mírně zahřejeme, aby došlo k úplnému spojení všech ingrediencí.
Kuře vyjmeme z hrnce a vložíme na gril nebo do trouby na mřížku (nezapomeneme dát pod mřížku plech, který zachytává odkapávající šťávu) a za častého potírání připravenou směsí grilujeme až kůže dostane zlatohnědou barvu (dle typu trouby asi 20 – 30 minut).
Podáváme s chlebem, rýží, brambory, kaší.