Postup přípravy receptu Baklažán:
Baklažán vaříme asi 3 minuty v mikrovlnce, aby změkl a mohli jsme ho jednoduše vydlabat. Pokud je pořád tvrdý, záleží na velikosti, dáme ho do mikrovlny na další 1-2 minuty. Poté baklažán rozkrojíme na poloviny a lžičkou vydlabeme z dužiny (tu nevyhazujeme, můžeme ho do ní poté znovu vrátit, vypadá to efektně). Bokem si uvaříme rýži nebo můžeme použít tu, co nam zůstala od oběda...toto je jen taková chuťovka. Na pánvičce orestujeme cibulku a až je růžová přidáme baklažán, osolíme a dusíme... až je baklažán opravdu měkký, přidáme smetanu, rýži a osolíme. Vrátíme zpět do dužiny baklažánu a může se podrolit koprem, jen pro vůni a ozdobu. A teď jen dobrou chuť!