1 menší kapr nebo jiná sladkovodní ryba
| 2 bílé či zelené papriky
| 5 velkých rajčat
| 1 větší cibule
| 1 malá cuketa
| 1 špetka sušeného česneku nebo 1-2stroužky
| 1 hrst kadeřavé petrželky
| 5 kuliček nového koření
| 10 kuliček celého pepře
| 2 lžičky sladké pálivé papriky
| špetka tymiánu
| 1 lžička maggi harmonie chuti
| 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Balkánská rybí polévka:
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme sladkou či pálivou papriku a tymián a zalijeme vroucí vodou. Kapra či jinou sladkovodní rybu očistíme, zbavíme hlavy a s kůží vhodíme do hrnce. Pokud je příliš velká, můžeme přepůlit. Přidáme papriky a rajčata nakrájená na větší kousky a cuketu na menší kousky nebo kolečka. Dolijeme tolik vody, aby bylo vše ponořeno. Okořeníme novým kořením, pepřem a česnekem a dochutíme Maggi Harmonií chuti.
Vaříme cca 20 min, dokud nebude ryba hotová. Vhodíme kadeřavou petrželku a necháme cca 5 minut odstát. Rybu vyndáme na servírovací mísu nebo talíř, odkud si každý dle chuti odkrajuje porci k polévce.
Fotky receptu Balkánská rybí polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!