Z bílků ušleháme tuhý sníh, ke konci šlehání postupně přidáváme krupicový cukr, pak přisypeme cukr moučkový a bramborovu moučku. Lehce promícháme. Zdobícím sáčkem s hladkou koncovkou vytvarujeme ze sněhu přímo na plech 12 obloučků. V troubě je při 100 °C sušíme 8 hodin. Poté bezé vyjmeme a necháme vychladout. Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme. Smetanu ušleháme s cukrem, přidáme kakao. Touto pařížskou šlehačkou naplníme sáček s ozdobnou trubičkou a ozdobíme bezé. Půlky banánů poklademe na šlehačku, polijeme čokoládovou polevou a posypeme cukrovými perličkami.
Fotky receptu Banány na bezé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!