Vložil: | Lojzinkaa |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
![3.25/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.25/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.25/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.25/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.25/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.25/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.25/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.25/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.25/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Bánovská kyselica :
1 celer
| 2 kostky masoxu
| 20 kuliček celého černého pepře
| 0,5 kg fazole
| 3 kelímky kysané smetany
| sůl
| 6 mrkví
| 4 bobkové listy
| 1 sklenice mléka
| 3 hrstě hub
| 1 balíček kysaného zelí
| 6 vajec
| 2 petrželky
| 10 kuliček nového koření
Postup přípravy receptu Bánovská kyselica :
Nejdříve si namočíme fazole a houby. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky a dáme vařit společně s kořením, masoxem a troškou soli. Z kysaného zelí slijeme vodu a schováme ji na později.
Zelí, fazole a houby dáme vařit, ale každou ingredienci zvlášť. Fazole trochu přisolíme. Vývar ze zeleniny slijeme do většího hrnce. Vybereme ze zeleniny koření a nakrájíme ji na menší kousky. Zeleninu přidáme do vývaru. Není nutné dát do vývaru všechno. Osobně dávám všechnu mrkev, dvě petržele a celer nemusím vůbec. Záleží jen na vás.
Do vývaru přidáme scezené houby, zelí a fazole. Fazole můžeme přidat i s částí vody. Smetanu naředíme mlékem a nalijeme do vývaru. Vejce rozklepneme, jemně našleháme, aby nám v polévce zůstaly kousky vajec. Za pomalého míchání přidáme vejce do polévky a zavaříme. Polévku podle chuti osolíme a okyselíme vodou z kysaného zelí.
Bánovskou kyselicu podáváme s čerstvým pečivem podle chuti.
Fotky receptu Bánovská kyselica :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!