Postup přípravy receptu Barevná krůtí roláda na víně:
Nejprve si připravíme vývar z kostky dle návodu. Papriky nakrájíme na proužky a pažitku nasekáme nadrobno. Z krůtího prsa uděláme velký plát, který naklepeme, osolíme a opepříme.
Na plát masa rovnoměrně položíme 2/3 připravené anglické slaniny.
Pak střídavě klademe červené a žluté proužky paprik. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
Uděláme roládu, kterou převážeme provázkem a zprudka opečeme na másle, aby se maso zatáhlo.
Troubu předehřejeme na 200°C. Pekáč s roládou vložíme do trouby, podlijeme 1/3 vína a přidáme koření. Pečeme při 180°C asi 90 minut.
Zbylou anglickou slaninu nakrájíme na proužky 2 cm silné a klademe na roládu pouze několik proužků. Vždy když je slanina upečená, tak ji sundáme z povrchu rolády do výpeku a poklademe roládu novými proužky slaniny. Takto postupujeme po celou dobu pečení, aby roláda nebyla vysušená a slanina připálená.
Průběžně poléváme šťávou a přiléváme vývar z MAGGI Zlatého Slepičího bujónu.
Upečenou roládu vyndáme z pekáčku a šťávu vydusíme na tuk.
Pak vyndáme proužky slaniny a koření.
Do výpeku nalijeme zbytek vína a krátce povaříme.
PŘÍLOHA
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vystydnout. Oloupeme a nakrájíme na kolečka o síle cca 0,5 cm. Do pánve s nepřilnavým povrchem (např. teflonová) dáme olej. Do rozpáleného oleje vložíme brambory, osolíme, přidáme kmín
a smažíme je dozlatova.