Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Halloween v roce 2024Halloween v roce 2024 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 01.11. 2024
Dnes má svátek Felix
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Barevná krůtí roláda na víně

fotka Barevná krůtí roláda na víně
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Barevná krůtí roláda na víně:

1 kg krůtí prsíčka  | 300 g anglické slaniny  | 1 lžíce másla  | 1 ks červená paprika  | 1 ks žlutá paprika  | 3 dcl suchého vína  | 1 kostka Maggi Zlatý slepičí bujon  |  bobkový list  |  sůl a pepř  | 4 kuličky nového koření  |  kmín  | 1 svazek petrželky  | 1 kg brambor  |  olej

Postup přípravy receptu Barevná krůtí roláda na víně:

Nejprve si připravíme vývar z kostky dle návodu. Papriky nakrájíme na proužky a pažitku nasekáme nadrobno. Z krůtího prsa uděláme velký plát, který naklepeme, osolíme a opepříme.
Na plát masa rovnoměrně položíme 2/3 připravené anglické slaniny.
Pak střídavě klademe červené a žluté proužky paprik. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
Uděláme roládu, kterou převážeme provázkem a zprudka opečeme na másle, aby se maso zatáhlo.
Troubu předehřejeme na 200°C. Pekáč s roládou vložíme do trouby, podlijeme 1/3 vína a přidáme koření. Pečeme při 180°C asi 90 minut.
Zbylou anglickou slaninu nakrájíme na proužky 2 cm silné a klademe na roládu pouze několik proužků. Vždy když je slanina upečená, tak ji sundáme z povrchu rolády do výpeku a poklademe roládu novými proužky slaniny. Takto postupujeme po celou dobu pečení, aby roláda nebyla vysušená a slanina připálená.
Průběžně poléváme šťávou a přiléváme vývar z MAGGI Zlatého Slepičího bujónu.
Upečenou roládu vyndáme z pekáčku a šťávu vydusíme na tuk.
Pak vyndáme proužky slaniny a koření.
Do výpeku nalijeme zbytek vína a krátce povaříme.

PŘÍLOHA
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vystydnout. Oloupeme a nakrájíme na kolečka o síle cca 0,5 cm. Do pánve s nepřilnavým povrchem (např. teflonová) dáme olej. Do rozpáleného oleje vložíme brambory, osolíme, přidáme kmín
a smažíme je dozlatova.



Fotky receptu Barevná krůtí roláda na víně:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Barevná krůtí roláda na víně
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Hromada zlaťáků