Vložil: | Vikitorie |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 98 |
|
|
Použité suroviny receptu Barevný salát ze zelí:
1 kg bílého zelí
| 1 kg červeného zelí
| 750 g cibule
| 1 kg různých paprik - zeleninová červená, žlutá, oranžová, kapie a obyčejná zelená či bílá, v rovnoměrném množství
| cca 2 l vody
| 500 ml octa
| 6 kulliček nového koření
| 2 - 3 bobkové listy
| 6 kuliček pepře
| 2 lžičky hořčičného semínka
| 150-160 g cukru krystal nebo krupice
| cca 80 g soli
Postup přípravy receptu Barevný salát ze zelí:
Nakrouhané či pokrájené zelí /bez košťálů/ smícháme s pokrájenou cibulí buď na kolečka, či proužky (záleží na tom, jak je cibule velká), přidáme nakrájené papriky a promícháme. Takto připravenou zeleninou směs můžeme buď přelít rovnou připraveným, horkým nálevem, nebo naplnit do sklenic samotnou a teprve jednotlivě nálevem zalít ( to je možné však asi jen tehdy, máme-li sklenice stejné). NÁLEV OVŠEM PŘECEDÍME, ABY V NĚM NEBYLO KOŘENÍ. Rovnou sterilujeme cca 20 minut při teplotě 80st.
Tip: kdo má rád tyto saláty ostré, může přidat feferonky, salát bude přirozeně pálivý, aniž bychom nějak jinak nálev kořenili
Fotky receptu Barevný salát ze zelí:
Fotky vložil: Vikitorie,tvackova1,ňamka