150 g tvrdého sýra
| 150 g chleba
| 80 g másla
| 200 g hladké mouky
| 500 g cibule
| 200 ml červeného vína
| 3 l hovězího vývaru
| muškátový oříšek
| sůl
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Basilejská polévka :
Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.
V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm pomalu osmažíme dozlatova. Vmícháme mouku, odstavíme a necháme vychladnout. Pak základ polévky zalijeme vínem, vývarem, promícháme na mírném ohni povaříme asi hodinu. Nakonec basilejskou polévku okořeníme podle chuti.
Zatím si osmažíme plátky chleba a rozložíme je na dno polévkové mísy. Sýr nastrouháme a posypeme jím plátky chleba.
Nakonec vše zalijeme hotovou basilejskou polévkou a ihned podáváme.
Fotky receptu Basilejská polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!