4 ks pórky
| 1/4 ks dýně
| 3 ks střední brambory
| 0,5 kg vepřového boku(bez tuku)
| 1 ks větší cibule
| 6 lžic olivového oleje
| sůl
Postup přípravy receptu Baskická purusalda:
Vše se nakrájí(naseká) na kostky, maso se naklepe a nasolí, opraží se na cibuli a oleji. Zaleje se vodou a dusí se. Pór se nakrájí na špalíčky - jen bílá část. Maso se podleje horkou vodou, dusí se téměř do měkka. Pór a brambory se přidají k podušenému masu a dále se vaří cca 10 minut. Pak se přidá na kostky nakrájená dýně. Dochutí se zeleným na droboučko nakrájeným pórkem a bílým suchým vínem(2 lžíce na talíř). Polévky jsou asi 2 litry a je dost hustá a má krásnou oranžovou barvu. Jako příloha opečená veka nebo bílá houska.
Fotky receptu Baskická purusalda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!