200 ml mléka
| 3/4 kostky droždí
| 100 g moučkového cukru
| 500 g polohrubé mouky
| 50 g Hery
| 1 vejce
| trochu citrónové kůry nebo šťávy
| trochu soli
Postup přípravy receptu Bavoráčci:
Z droždí, trochy mléka a trochy cukru necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s cukrem, mlékem, vejcem, kůrou, solí a rozpuštěnou Herou. Přidáme vzešlý kvásek. Propracujeme těsto a necháme v teple kynout. Poté vyválíme na vále placku o síle asi 1 cm a skleničkou vykrajujeme kolečka. Můžeme ještě nechat odpočinout. Poté uděláme prstem doprostřed důlek a smažíme v silné vrstvě oleje do zlatova po obou stranách. Potíráme jakoukoli marmeládou a šlehačkou či tvarohem. Toto množství je asi na 30 vdolečků.
Na obrázku je smetana ke šlehání vyšlehaná se zakysanou smetanou a dvěma ztužovačemi šlehačky.
Fotky receptu Bavoráčci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!