Použité suroviny receptu Bavorská pikantní špenátová polévka s bylinkami:
1 malá cibule
| 60 g másla nebo oleje
| 1 l hovězího, kuřecího, nebo zeleninového vývaru
| sůl a pepř podle chuti
| kayánský pepř podle chuti
| 100 g špenátu
| 2 hrsti čerstvých bylinek (petrželka, kopr, kebrlík atd.)
| 1 velký svazek pažitky
| 200 g sladké smetany nebo sojové smetany
Postup přípravy receptu Bavorská pikantní špenátová polévka s bylinkami:
V hrnci rozehřát máslo a usmažit na něm na drobno pokrájenou cibulku. Za stálého míchání přidat mouku a usmažit zlatavou zásmažku. Za stálého míchání postupně přilévat vývar (pozor na hrudky). Osolit, opepřit a přidat kayánský pepř. Přivést do varu a vařit po 10 min. Opláchnout špenát a bylinky. Nadrobno pokrájet špenát a zvlášť bylinky. Nůžkama nastříhat pažitku. Přidat špenát a smetanu do polévky. Přivést k bodu varu, sundat z ohně a přidat bylinky. Polévku podávat horkou posypanou pažitkou.
Fotky receptu Bavorská pikantní špenátová polévka s bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!