Postup přípravy receptu Bavorská vepřová pečeně:
Maso (kýta, plec nebo kotlety) omyjeme, vykostíme, naklepeme a nařízneme kůži. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pánvi s rozpáleným přepuštěným máslem prudce opečeme ze všech stran. Maso položíme do pekáče, obložíme kostmi a rozčtvrcenými cibulemi, posypeme bylinkami, drceným česnekem a jemně krájenou mrkví, celerem, pórkem a kůrkou. Masovým vývarem vypláchneme pánev, přičemž seškrábneme přípečky, a přelijeme maso. Dáme do předehřáté trouby a pečeme hodinu a půl až dvě hodiny, přitom podléváme pivem. Dopékáme v nezakrytém pekáči, aby šťáva získala barvu a pečeně kůrčičku. Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Šťávu přecedíme do hrnce a zahustíme moukou. Podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky.