Použité suroviny receptu Bavorské posvícenské koblihy:
150 g rozinek
| 1 lžička citronové kůry
| špetka soli
| 2 vejce
| 100 g rozpuštěné máslo
| 1/4 l mléka vlažného
| 100 g cukru
| 30 g kvasnice
| cukr moučka na ozdobu
| olej na smažení dle potřeby
Postup přípravy receptu Bavorské posvícenské koblihy:
Kvasnice smícháme s 1 lžičkou cukru, přidáme trochu mléka a mouky. Necháme vzejít na dvojnásobný objem.
Mouku vsypeme do mísy, přidáme cukr, mléko, vejce, lžičku citronové kůry a kvásek. Rozinky a sůl vmícháme do těsta. Těsto vykrajujeme lžící a tvoříme koblihy na vále poprášeném moukou. Necháme 20 minut kynout. Koblihy na vrchu nastřihneme do kříže.
Smažíme v rozpáleném oleji po malých dávkách.
Hotové koblihy necháme na ubrousku okapat od oleje. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Bavorské posvícenské koblihy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!