Použité suroviny receptu Bavorské vdolečky pečené v troubě:
1200 g polohrubé mouky
| 160 g cukru
| 300 g Hery
| 8 dcl mléka
| 6 ks žloutků
| 2 ks celá vejce
| 80 g droždí
| sůl
| olej na vymazání plechu
| 260 ml smetany ( 33 %)
| 360 g džemu
| 250 g tvarohu
| strouhanka
Postup přípravy receptu Bavorské vdolečky pečené v troubě:
Do prosáté mouky dáme cukr, sůl, vejce, kvásek a vypracujeme těsto. Tvoříme malé bochánky, které klademe na olejem vymazaný plech, necháme ještě chvíli vykynout a pečeme dozlatova v troubě. Vdolečky mažeme džemem, sypeme tvrdým tvarohem a zdobíme šlehačkou. Bavorské vdolečky můžeme také mazat hruškovými povidly a sypat strouhaným perníkem nebo polít ochucenu zakysanou smetanou.