Postup přípravy receptu Bavorské závitky:
Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Uvařené brambory a uzený bůček nakrájíme na kostičky. Bůček vyškvaříme a dozlatova na něm osmahneme na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme brambory, nakrájené okurky, prohřejeme a zahustíme vejcem. Směsí naplníme hovězí plátky. Svineme a upevníme jehlami. Na oleji zpěníme cibuli a závitky prudce opečeme po všech stranách. Podlijeme vývarem, přidáme koření a na mírném ohni dusíme. Závitky obracíme a podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso měkké, závitky vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme a za stálého míchání zředíme vývarem. Závitky vložíme zpět, mírně prohřejeme a podáváme s rýží.