Vložil: | Lojzinkaa |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Bazalková treska se studenou omáčkou :
ryby (např. treska) - množství dle počtu strávníků
| bazalkové pesto nebo pesto ze sušených rajčat
| pepř
| sůl
| majonéza
| zakysaná smetana
| česnek
| čerstvé bylinky (kopr, pažitka, petrželka,...)
| nasekané kapary a najemno nakrájená kyselá okurka (nemusí být)
Postup přípravy receptu Bazalková treska se studenou omáčkou :
Rybu (používám mraženou a ne příliš rozmrzlou) osolíme, opepříme a potřeme bazalkovým pestem. Dáme do pekáčku a pečeme až je hotová a po krajích lehce křupavá.
Mezitím si připravíme omáčku - v poměru 1:1 smícháme majonézu a zakysanou smetanu (opět dle počtu strávníků, na jeden kousek ryby počítám tak 1 lžíci omáčky), přidáme prolisovaný česnek (jak je kdo zvyklý; já ho mám moc ráda, ale do tohoto receptu dávám cca 1 stroužek, aby nepřebil ostatní chutě), najemno nakrájené bylinky a případně kapary + okurka.
Rybu servírujeme ihned, co nejvíce horkou, krásně kontrastuje se studenou omáčkou.
Fotky receptu Bazalková treska se studenou omáčkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!