Vložil: | Uuu |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
![5.14/10, hlasovalo 7 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.14/10, hlasovalo 7 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.14/10, hlasovalo 7 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.14/10, hlasovalo 7 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.14/10, hlasovalo 7 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.14/10, hlasovalo 7 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.14/10, hlasovalo 7 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.14/10, hlasovalo 7 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.14/10, hlasovalo 7 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapékané filety s rajčaty, bazalkou a bešamelem:
1 kg filet z mořské štiky
| 4 rajčata
| sůl
| pepř
| hrst strouhanky
| bazalka
| bešamelová omáčka (nebo 50 g hladké mouky, 50 g másla, 1/4 l mléka nebo vývaru, špetka muškátového oříšku a sůl)
Postup přípravy receptu Zapékané filety s rajčaty, bazalkou a bešamelem:
Omáčka: Máslo rozehřejeme a za stálého míchání k němu přidáváme mouku. Získáme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem (vývarem) a za občasného míchání povaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Přisypeme sůl, muškátový oříšek a ještě 2 minuty vaříme.
Nerozmrazené filety osolíme, opepříme a střídavě prokládáme s rajčaty do zapékací misky, kterou předem vymažeme máslem. Každou vrstvu zasypeme lehce bazalkou, strouhankou a zakapeme bešamelem .
Po naplnění celé misky dáme péci do trouby při 180 °C na cca 40 minut. Na závěr necháme lehce dogrilovat dozlatova a můžeme servírovat.
Fotky receptu Zapékané filety s rajčaty, bazalkou a bešamelem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!