1 ks bažant
| 120 g slanina
| 100 g máslo
| 1 ks cibule
| 4 zrnka pepř
| 4 zrnka nové koření
| 1 ks bobkový list
| sůl
| 2 snítka tymián
| 1
Postup přípravy receptu Bažant na slanině:
Vykuchaného bažanta na povrchu i uvnitř dobře omyjeme, prsíčka a stehýnka protáhneme slaninou a posolíme. Na pekáči zpěníme máslo a na kolečka nakrájenou cibuli, na to vložíme připraveného bažanta prsíčky dolů, přidáme koření a pečeme v troubě. Podle potřeby podléváme. Potíráme máslem a ke konci pečení necháme bez pokličky zčervenat.
Měkkého bažanta vyjmeme, rozdělíme na porce, přelijeme šťávou a podáváme.
Jako přílohu k bažantovi na slanině podáváme vařené brambory.
Fotky receptu Bažant na slanině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!