Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Velikonoční beránek nejoblíbenější receptyVelikonoční beránek nejoblíbenější recepty Beran - roční horoskop na rok 2025Beran - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 20.04. 2025
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bažant s rýží

fotka Bažant s rýží
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 85 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 11

Použité suroviny receptu Bažant s rýží:

1 ks bažanta  | 250 g rýže  | 100 g másla  | 150 g rajčat  | 7,5 dl vody  | 1 ks malé cibule  | 3 ks papriky  | dle chuti: sůl

Postup přípravy receptu Bažant s rýží:

Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opálíme ohněm a pak opláchneme ve vlažné vodě.
Osušíme ho, osolíme uvnitř i na povrchu.
Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody, vyndáme je, oloupeme a nadrobno pokrájíme.
Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném másle, přidáme papriky, rajčata, celého bažanta, podlijeme trochou vody a zakryté dusíme v pekáči, v troubě nastavené na 190 °C, do poloměkka.
Když je bažant na půl měkký, přidáme propláchnutou a spařenou rýži.
Zalijeme zbývající vodou, osolíme a dusíme do změknutí bažanta i rýže.
Dopékáme bez pokličky, aby kůže zčervenala.
Měkkého bažanta rozdělíme na porce, rýži promícháme a podáváme s brusinkovým nebo rybízovým kompotem.



Fotky receptu Bažant s rýží:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bažant s rýží
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !