Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.12. 2025
Dnes má svátek Miloslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Bažant s rýží

fotka Bažant s rýží
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 85 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 11

Použité suroviny receptu Bažant s rýží:

1 ks bažanta  | 250 g rýže  | 100 g másla  | 150 g rajčat  | 7,5 dl vody  | 1 ks malé cibule  | 3 ks papriky  | dle chuti: sůl

Postup přípravy receptu Bažant s rýží:

Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opálíme ohněm a pak opláchneme ve vlažné vodě.
Osušíme ho, osolíme uvnitř i na povrchu.
Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody, vyndáme je, oloupeme a nadrobno pokrájíme.
Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném másle, přidáme papriky, rajčata, celého bažanta, podlijeme trochou vody a zakryté dusíme v pekáči, v troubě nastavené na 190 °C, do poloměkka.
Když je bažant na půl měkký, přidáme propláchnutou a spařenou rýži.
Zalijeme zbývající vodou, osolíme a dusíme do změknutí bažanta i rýže.
Dopékáme bez pokličky, aby kůže zčervenala.
Měkkého bažanta rozdělíme na porce, rýži promícháme a podáváme s brusinkovým nebo rybízovým kompotem.



Fotky receptu Bažant s rýží:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bažant s rýží
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !