Postup přípravy receptu Benediktínská polévka z frutti di mare:
Očistíme a vykucháme ryby. Z hlav, ploutví a ocasů uvaříme vývar (bez zeleniny a koření). Ostatní části masa vykostíme. Maso a kalamáry nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, papričku omyeme, odstraníme jadérka a nadrobno nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na větší pánvi rozpálíme 150 ml oleje, na němž necháme zrůžovět cibuli, přidáme papriku, osolíme, přidáme rajčata a protlak. Na prudším plameni 6 minut smažíme. Pak přilijeme rybí vývar, přidáme kalamáry a svaříme. Do jiné nádoby dáme na dno vrstvu ryb, zalijeme částí polévky, pak přidáme další vrstvu ryb, znovu zalijeme, až máme všechno maso navrstveno. Nakonec přidáme mlže, zalijeme vínem a 20 minut na mírném plameni vaříme. Nemícháme, jen občas nádobou zatřeseme. Na zbylém oleji necháme zrůžovět česnek, který vyjmeme a pokryjeme jím povrch polévky. V oleji osmažíme dozlatova chléb, z kterého jsme odkrojili kůrku. Polévku podáváme velmi horkou s topinkami.