500 g polohrubé mouky
| 150 ml mléka
| 200 g jemného krystalového cukru
| 100 g másla
| 2 velká vejce
| nastrouhaná kůra z 1 citronu
| sůl
| 5 zarovnaných lžiček prášku do pečiva
| vanilkový cukr smíchaný s cukrem na posypání
Postup přípravy receptu Bensone:
Smíchat mouku se špetkou soli a práškem do pečiva. Rozpustit máslo a přilít do něho mléko. Vlít mléko s máslem do mouky a přidat vejce. Vypracovat v těsto a nechat odpočinout. Vložit těsto do dortové formy na pružinu a péct v předem předehřáté troubě na 175°C po 30-50min. (záleží na troubě). Upečený chlebíček má na povrchu, který je slabě narůžovělý, tvrdou kůrku, ale uvnitř je měkký. Tak, jako při pečení jakéhokoliv pečiva, je dobré ho ke konci pečící doby hlídat a vyzkoušet jej pomocí do středu zapíchnuté špejle. Je-li špejle po vyjmutí čistá, chlebíček je upečený.
Nechat zchladnout a vyklopit na mísu. Před podáváním pocukrovat vanilkovým cukrem.
Fotky receptu Bensone:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!