Použité suroviny receptu Beránek s kandovaným ovocem:
1 balalení kandované ovoce
| 2 lžíce rum
| 100 g hera
| 200 g cukr
| 1 vanilkový cukr
| 3 ks vejce
| 250 g polohrubá mouka
| 1/2 balíčku prášek do pečiva
| 120 ml smetana
Postup přípravy receptu Beránek s kandovaným ovocem:
Do misky dejte 80 g na kousky nakrájeného kandovaného (nebo sušeného) ovoce, zalijte ho 2 lžícemi rumu a nechte rozležet.
Utřete 100 g změklé Hery s 200 g cukru, vanilkovým cukrem a 3 žloutky. Do pěny vmíchejte ovoce a pak střídavě po částech 250 g polohrubé mouky smíchané s 1/2 prášku do pečiva a 120 ml smetany.
Nakonec vmíchejte do těsta sníh ze 3 bílků. Ztuženým tukem a hrubou moukou vysypanou beránkovou formu naplňte těstem, zakryjte vrchní částí formy a v předehřáté troubě zvolna pečte cca jednu hodinu.