Vložil: | Uuu |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Beraní hlavy:
500 g mletého jehněčího masa
| cca 100 g mletého bůčku nebo zbytek umletých kůží z kuřete
| 2 pórky
| 2 stroužky česneku
| 1 lžička majoránky
| 2 lžičky soli
| 2 lžíce hladké mouky na obalení
| tuk na smažení
| omáčka:
| 1/2 l vývaru
| hrst zavařených žampionů
| hrst mraženého hrášku
| 2 stroužky česneku
| 1 lžíce sojové omáčky
| 1 lžička vegety
| špetka cukru krupice
| špetka zázvoru
| 1 lžíce solamylu
Postup přípravy receptu Beraní hlavy:
Mleté maso promícháme s mletými pórky, lisovaným, česnekem a ostatními přísadami. Z hmoty tvoříme koule o velikosti dětské pěsti, které obalíme v hladké mouce a zvolna smažíme ve větším množství tuku do bledého odstínu. Jedna koule je na porci pro 1 osobu.
Osmažené koule vložíme do vařícího vývaru, přidáme žampiony na plátky, ostatní přísady a nakonec mražený hrášek. Pak po částech přidáváme do vývaru solamyl rozmíchaný ve vodě. Až omáčka přiměřeně zhoustne dochutíme ji lisovaným česnekem, vypneme a jidlo hned podáváme. Na talíři můžeme posypat nasekanými ořechy.
Fotky receptu Beraní hlavy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!