500 g zadního hovězího masa
| 500 g kysaného zelí
| 100 g anglické slaniny
| 1 cibule
| 1 vepřová nožička
| 1 dl bílého vína
| šunkový salám
| sůl
Postup přípravy receptu Bernská mísa:
1. Ze slaniny odkrojíme tuk, nakrájíme jej na malé kostičky a rozškvaříme.
2. Vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme.
3. Do ohnivzdorné misky urovnáme střídavě vrstvy kysaného zelí, naklepané tenké plátky hovězího masa a anglickou slaninu nakrájenou na kousky.
4. Nahoru položíme očištěnou vepřovou nožičku, kostičky slaniny, cibule a vše pokropíme vínem.
5. Potom doplníme vodou tak, aby potraviny byly v ní ponořeny do dvou třetin.
6. Misku přiklopíme pokličkou a pečeme v mírně vyhřáté troubě nejméně 1 hodinu.
7. Pak pokrm pokryjeme kolečky salámu a pečeme bez pokličky ještě asi 20 minut.
8. Hotový pokrm má maso měkké a tekutinu odpařenou.
Příloha: Vařené brambory.
Fotky receptu Bernská mísa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!