Použité suroviny receptu Bernská mísa z jednoho hrnce:
1 lžíce vepřového sádla
| 1 cibule
| 1 kg kysaného zelí
| 5-6 bobulí jalovce
| 0,1 l bílého vína
| 0,3 l vody
| 75 dkg uzených vepřových žebírek nebo ramínka
| 50 dkg uzené slaniny
| 1 kg uzený hovězí jazyk
| 3 uzené vepřové nožičky
| asi 10 dkg klobásek
| 1/2 kg zadního hovězího
| 1 mrkev a kousek celeru
Postup přípravy receptu Bernská mísa z jednoho hrnce:
Cibuli nakrájíme na nudličky a podusíme na sádle, přidáme kyselé zelí s jalovcem, promícháme a zalijeme vínem a vodou. Přidáme slaninu, vepřová žebírka, nebo ramínko, přikryjeme poklicí a zvolna vaříme asi 1 1/2 hodiny. Asi 20 minut před ukončením přidáme klobásu a prohříváme. V jiném hrnci v neslané vodě vaříme uzený hovězí jazyk a uzené vepřové nožičky. Hovězí maso se zeleninou vaříme také odděleně. Všechny druhy masa nakrájíme na porce a rozložíme na zelí.
Fotky receptu Bernská mísa z jednoho hrnce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!