Postup přípravy receptu Bezé krém do trubiček:
V malé ohnivzdorné misce našleháme bílky s cukrem a vanilkovým extraktem tak, aby se vše spojilo. Misku postavíme nad kastrolek s pomalinku probublávající vodou (pozor, voda se nesmí dotýkat dna misky) a šlehat, až jsou bílky tuhé na dotek a cukr je rozpuštěný (promnout trochu směsi mezi prsty, jsou-li tam ještě nějaká zrnka cukru). Pomocí ručního šlehače na nejvyšší rychlosti našlehat bílky do pevných lesklých kopečků. Bezé nechat úplně vystydnout (miska se může na chvíli postavit do studené vody s ledem) před přidáním do našlehané šlehačky. V absolutně čisté vychlazené míse našlehat šlehačku do hodně pevných kopečků, pevnějších než obvykle (po přidání bezé se směs změkčí). Do bezé vložit část šlehačky a směs lehce promíchat. Potom dovnitř lehce vložit zbytek šlehačky. Přikrýt misku a uschovat ji v chladničce do upotřebení (až po jeden den).