1 l šťávy vylisované ze zralých bezinek
| 1 jablko (najemno nastrouhané)
| 2 lžíce cukru
| 2 lžíce škrobové moučky na zahuštění
| - skořice
| několik kapek citrónové šťávy
| 1 lžička tvarohu
| - sekané mandle
Postup přípravy receptu Bezinková polévka:
Do vylisovaného jednoho litru šťávy ze zralých bezinek (1 litr) přidáme jemně nastrouhané jablko a cukr. Zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve sklence studené vody. Okořeníme skořicí a vše povaříme.
Přidáme pár kapek citrónové šťávy (podle chuti) a podáváme.
Na talíři můžeme polévku přizdobit lžičkou tvarohu a sekanými mandlemi.
Fotky receptu Bezinková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!