![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
21. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Babiččiny bramborové vdolečky: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Všechny přísady ohřejeme. Těsto zaděláváme v míse, brambory zasypeme moukou a uprostřed uděláme důlek. Do vlažného mléka vmícháme droždí, vlijeme do ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Sýrová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Sýrový trojboj: Tři druhy sýra obalíme strouhankou a osmažíme. Jako přílohu podáváme vařené brambory a ozdobíme zel. oblohou. ... ... ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tagliatelle s čerstvým špenátem: V osolené vodě se lžící olivového oleje uvařte těstoviny podle návodu. Vyloupejte vlašské ořechy a nahrubo je posekejte. V rendlíku rozpusťte máslo a rozmíchejte v něm jemné kari koření. Do horkého oc ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Bramborové smaženky: Vařené brambory prolisujeme. Na lžíci sádla dáme pokrájenou cibulku, přidáme sekanou petrželku a houby, osolíme přidáme žloutky, trochu mouky a osmažíme. Utvoříme těsto, vyválíme váleček tlustý asi 6 ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jihoindické omeletky: Důkladně ve vodě rozvaříme rýži a čočku, osolíme a rozmačkáme.
Tvoříme placičky a smažíme je na rozpáleném oleji.
Podáváme s různými čalamádami nebo saláty. ... ... ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Placičky z brambor: Brambory uvaříme a oloupeme. Vychladlé je nastrouháme a přidáme horké mléko, mouku, máslo, sůl, pepř a těsto propracujeme a tvoříme placičky, které smažíme po obou stranách na horkém oleji. Podáváme j ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Barevná rýže se žampióny: Rýži několikrát propláchneme ve vodě a dáme vařit do většího množství vroucí vody asi 10 minut.
Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky, rozpustíme ji na oleji a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablka zapečená s vaječnou zálivkou: Jablka nakrájíme na osminky, vložíme do katrolku vymaštěného máslem a vysypaného strouhankou, posypeme cukrem, poprášíme skořicí, pokropíme citronovou šťávou a upečeme doměkka. Při dopékání je přelij ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Sýrová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Netradičně naložený hermelín: Cibuli nahrubo nasekáme (nikoli na půlkolečka jako obvykle), česnek nakrájíme na tenoučká kolečka, pomerančovou kůru na slabé proužky a promícháme.
Hermelíny rozkrojíme napůl a vždy jednu stranu potř ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Florentský květák: Očištěný květák uvaříme téměř do měkka v osolené vodě. Pak jej necháme okapat a rozkrájíme na větší kousky. Na rozehřátém oleji osmažíme prolisovaný nebo třený (doporučené) česnek, přidáme květák, ope ... …více»
|