![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
20. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rizoto z kořenové zeleniny: Očištěnou, omytou a na stejně velké kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu udusíme na oleji do měkka. Na tuku osmahneme cibulku, přidáme na ni opláchnutou a odkapanou rýži, pepř, sůl, zalijeme vodou, ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelné nočky se sýrem: Zelí nastrouháme, osolíme a necháme stát. Až pustí vodu přidáme vejce, mouku a vymícháme tužší těsto. Pomoučenýma rukama tvarujeme malé nočky které uvaříme v osolené vodě. Až vyplavou necháme ... ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těstoviny s pórkem a žampiony: Pórek se žampiony a bobkovým listem necháme dusit v páře nad vroucí vodou 10 - 15 minut doměkka. V hrnci rozpustíme margarín, přisypeme do něj mouku a za pravidelného míchání připravíme jíšku. Hrnec s ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tvarůžková bašta: Tvarůžky nakrájíme na malé kostičky, dáme do uzavíratelné misky, přidáme cibulku na kousíčky nakrájenou, kmín a zalijeme šlehačkou. Necháme tak půl dne až den v pokojové teplotě, pak šoupneme do ledni ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní zelené nudle: Z rozehřátého tuku a mouky umícháme světlou jíšku. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku, rajčatovou šťávu nebo kečup zředěný s vodou, dobře prošleháme a provaříme. Vmícháme chilli koření, pepř, sůl, ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Krém z pečených paprik s česnekem: Papriky nasucho opečeme v troubě nebo na grilu a poté je oloupeme. Cibulku a česnek nakrájíme najemno a zpěníme je na třetině olivového oleje. Přidáme chilli, sůl, pepř a odstavíme z ohně. Vložíme do ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampionové rizoto: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na roztaveném másle. Přidáme očištěné, umyté a nakrájené na plátky žampióny, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Takto upravené žampióny promícháme s udušenou rýží. ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Jacket potatoe : Najdeme opravdu veliký brambor. Pečlivě ho opereme, neškrábeme. Připravíme si alobal a na něj brambor položíme. Brambor opepříme, posypeme paprikou a sůl si dáme na dlaň. Solí brambor posypeme a doslo ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tvarohový nákyp s těstovinami: Uvařené těstoviny omastíme máslem. Do tvarohu přidáme cukr, nastrouhanou citrónovou kůru, 1 deci mléka a dobře promícháme. Polovinu těstovin vyrovnáme do vymazaného plechu, potřeme připraveným tvarohe ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Kyselé fazole: Propláchnutou fazoli přes noc namočíme ve studené vodě. Vaříme ji ve vodě ve které byla namočena spolu s bobkovým listem. Z tuku, mouky a cibule si připravíme světlejší jíšku, kterou rozmícháme se stu ... …více»
|