Použité suroviny receptu Tagliatelle s čerstvým špenátem:
cca 100 g listů čerstvého špenátu
| 50 ml sladké smetany
| kousek másla
| jemné kari
| malý stroužek česneku
| 5 vlašských ořechů
| hladká mouka nebo jíška
| olivový olej
| sůl
Postup přípravy receptu Tagliatelle s čerstvým špenátem:
V osolené vodě se lžící olivového oleje uvařte těstoviny podle návodu. Vyloupejte vlašské ořechy a nahrubo je posekejte. V rendlíku rozpusťte máslo a rozmíchejte v něm jemné kari koření. Do horkého ochuceného másla přidejte oprané lístky špenátu a míchejte.
Až špenátové lístky povadnou a začnou vypouštět šťávu, přidejte na jemné plátky nakrájený česnek, zalijte sladkou smetanou, osolte a prohřejte. Omáčku zahustěte hladkou moukou nebo jíškou.
Uvařené těstoviny slijte, zakápněte olivovým olejem, aby se nelepily a naservírujte na talíř. Přelijte je špenátem s omáčkou a posypte ořechy.
Fotky receptu Tagliatelle s čerstvým špenátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Už delší dobu se chystám na tagliatelle. Koupila jsem si je na dovolené v Itálii a hledala jsem ten správný recept, a myslím, že se špenátem to bude to pravé. Jen vlašský ořech vynechám