![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
9. 11. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Grilovaný sýr Provolone na restované zelenině : Nejprve si připravíme bazalkový olej - čerstvou bazalku nasekáme a smícháme s olivovým olejem. Nakrájené papriky, fazolové lusky, šalotku, cuketu, fazolky a čočku orestujeme na olivovém oleji a poté, ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kozí sýr s ořechy, mungem a pomerančovým karamelem: Kozí sýr natrháme a smícháme se sekaným tymiánem, ořechy a naklíčenou luštěninou.
Z pomeranče vykrájíme segementy (kůru okrájíme a pak nožem vykrajujeme jednotlivé dílky; zbytek nevyhazujeme). V ka ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Byronovy medailonky : Uvaříme brambory ve slupce, vychladlé je oloupeme a rozmačkáme je vidličkou. Přidáme máslo, vejce, pepř a sůl. Dobře promícháme a tvoříme malé medailonky.
V pánvi rozehřejeme olej a na něm opékáme m ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sýrové prstíčky: Nastrouháme 400 g tvrdého sýra eidam, přidáme 2 vejce, 2 lžíce polohrubé mouky a umícháme hustší těstíčko. Lžící z něj oddělujeme menší kousky, každý položíme na
prkénko posypané strouhankou a dobře ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bujurdi : Do zapékací misky vlijeme asi 1 lžíci oleje a vyložíme jí plátky sýrů, které pokryjeme ochucenou rajčatovou drtí; poklademe plátky rajčete a chilli papričky. Zapékáme v troubě dozlatova. ... ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory s pažitkovou pěnou : Větší brambory kartáčkem dobře omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Vaříme asi 10 minut a necháme brambory vychladnout, neloupeme.
Z brambor podélně odkrojíme pruh, vnitřek částečně vydlabeme ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mozzarella franzi: Na každý dezertní talířek nalijeme lžíci tmavého oleje, na něj položíme porci sýra Mozzarella, zasypeme drobně pokrájenou pažitkou. Plátky toastového chleba opečeme v toastovači. Je to lehká, zdravá ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ovar z křemenáčů : Křemenáče očistíme a nakrájíme na větší kousky. Dáme do osolené vody, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Houby můžeme také jen podélně rozpůlit, na talíři pak vypadají lákavě. V tom případě je vaříme ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Sýrová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Pivní sýr – obatzda: Sýr rozmačkáme vidličkou spolu se změklým máslem, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli, pivo a koření. Dobře promícháme a necháme odležet. Sýr servírujeme pomocí lžíce, kterou namáčíme do horké ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažený jadel: Kupte jedno balení jadelu, nakrájejte ho na 5 mm silné plátky a vhoďte na teflonovou pánev, sýr se krásně ozmaží, není ani potřeba žádný tuk (pokud máte kvalitní teflonovou nebo titanovou pánev). Je t ... …více»
|