![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
15. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Loretánské noky: Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Po uvaření scedíme a prolisujeme a pak dáme vychladnout stranou. Do vařícího mléka přidáme máslo, osolíme a přisypeme mouku, kterou svaříme do hustého těsta. ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Francouzská kuchyně - brambory z Dauphiné: Předehřejeme troubu. Dno a stěny keramické zapékací mísy namažeme utřeným česnekem a pak i bohatě máslem. Použijeme zapékací mísu, ze které můžeme jídlo ihned podávat. Polovinu plátků brambor rozložím ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketa s jogurtem: Na cibulce podusit cuketu rozkrájenou na kostky, osolit + třeba podravku, přidat konzervu žampionů a nasekaný najemno česnek. Prohřát. Pak promíchat s jogurtem a jíst teplé.
Je to výborné, i když nez ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vejce s jemnou bylinkovou omáčkou: Nejdřív si uvařte vejce, ochlaďte pod studenou vodou, budou se lépe loupat. Do tvarohu postupně vmíchejte jogurt, smetanu a hořčici. Cibuli oloupejte a jemně nastrouhejte. Bylinné přísady a kyselé oku ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbové hašé: Očištěné houby nakrájíme, přidíme k nakrájené cibuli ozlacené na oleji, osolíme je, okmínujeme a dusíme asi 15 minut. Žemle pokrájíme na malé kousky a namočíme je do mléka. Po 15 minutách je vymačkáme ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené brambory s rajčaty a sýrem: 1. Předehřejeme si troubu na 200-250 stupňů. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Omytá rajčata rovněž nakrájíme na plátky a bylinky jemně usekáme. Zapékací misku nebo peká ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omeleta s hráškem, sušenými rajčaty a fetou: 1. Předehřejeme si gril. V misce prošleháme vidličkou vejce se smetanou, solí a mletým pepřem. V pánvi rozehřejeme čtvrtinu másla, vsypeme čtvrtinu hrášku, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
2. P ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové pagáčky: Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nechte vychladnout a nastrouhejte. Z prosáté mouky, tuku, brambor, cukru, žloutků, lžičky soli a rozdrobeného droždí vypracujte těsto, přikryjte je utěrkou a nec ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbové ragú s hořčicovou omáčkou: Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené houby a dusíme asi 5 minut. Přidáme nakrájená rajčata a krátce podusíme. Osolíme a opepříme. Vypečenou šťávu slijeme a vmícháme do ní sm ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelné karbanátky s křenovou omáčkou: Připravíme si křenovou omáčku z kysané smetany, soli, pepře, cukru a křenu a uložíme do chladna. Zelí nakrájíme na nudličky. Vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme mlékem a vodou a uvaříme. Housku nakráj ... …více»
|