![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
14. 08. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sýrové špagety pro začátečníky: Uvařené špagety promícháme s olejem, vmícháme nivu nastrouhanou na hrubém struhadle a posypeme strouhaným eidamem.
... ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Rýžová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýžový nákyp s houbami, smetanou a česnekem: Rýži uvaříme v osolené vodě. Papriky a houby nakrájíme na proužky, přidáme sůl, kmín, pepř a podusíme na oleji. Česnek jemně nasekáme a oloupaná rajčata nakrájíme na kolečka. Z bílků vyšleháme tuhý sn ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Rýžová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýžové kroketky: Přebranou, vařící vodou propláchnutou rýži zalijeme osoleným mlékem a přidáme máslo. Rýži upečeme v troubě do změknutí. Potom ji uvaříme v hustou kaši za stálého míchání. Necháme chvilku vychladnout a ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dvakrát pečené plněné sladké brambory: 1. Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 45 minut. Vpichem nože zjistěte, jestli jsou měkké. Vyjměte je z trouby a nechte vychladnout.
2. Pe ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažená polenta: Postupně na ohni smícháme vývar s polentou až vznikne velmi hustá kaše. Kaši umístíme do kulaté nádoby (formy). Po ztuhnutí vyřízneme kolečka nebo trojúhelníky a osmažíme je na oleji dozlatova. ... ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bábinčiny bramborové šlížky: Brambory uvaříme ve slupce a horké oloupeme a válečkem rozmačkáme. Přidáme hrubou mouku, vejce a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na silnější plát a nakrájíme asi na 2 cm kousky, ze který ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Valašská lepiduša: Očištěné brambory uvaříme v osolené vodě, necedíme, ihned přidáme hrubou mouku a dobře promícháme. Část umíchaných brambor rozetřeme na talíře, pomažeme oslazenými povidly, pokropíme rozpuštěným másle ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Normandské brambory: Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do kastrolu dáme máslo a necháme na něm 10 minut podusit pórek (jen bílou část) a cibuli, obojí nadrobno nasekané. Přidáme mouku, necháme trochu upražit a za ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dauphinský gratin: Oloupeme a osušíme brambory, nakrájíme je na tenká kolečka, posypeme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Zapékací mísu vytřeme česnekem, vymažeme máslem a rozložíme na ni kolečka brambor. Ušleháme vejc ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Restované houby s polníčkem a toustem: 1. Omyjte lístky polníčku a otrhejte kořínky. Houby omyjte, žampiony rozpulte, hlívu nakrájejte na větší kousky, velké lišky překrojte, malé ponechte vcelku.
2. Rozehřejte máslo a houby na něm zprudk ... …více»
|