![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
12. 08. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařené taštičky s houbami: Mouku prosijeme do zadělávací mísy. Vejce rozšleháme s vlažnou vodou a špetkou soli, nalijeme k mouce a vypracujeme vláčné těsto. Těsto vyválíme do tvaru obdelníku a necháme trochu oschnout. Náplň při ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák se smetanovou omáčkou: Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě. Scedíme, vývar uchováme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Vmícháme do ní papriku a kari a zředíme vývarem z květáku (není nutné použít všec ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sojové nudličky s rýží: Sojové nudličky vsypeme do hrnce a přelijeme vařící, osolenou a opepřenou vodou. Pět minut povaříme a pak necháme okapat v cedníku. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme sojové nudličky. Na druhé pánvi os ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Růžičková kapusta po selsku: Omyté brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Růžičkovou kapustu očistíme a na košťálu nařízneme křížkem do hloubky 2mm. Vaříme 10-12 minut v páře. Necháme dobře okapat. Cibuli oloupeme a n ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařený zelený chřest: Brambory omyjeme a ve slupce vaříme asi tak 15 minut v osolené vodě (tzn., že nebudou zcela uvařené). Mezitím oloupeme chřest a vaříme v dostatečném množství vody se špetkou cukru asi tak 10-15 minut. ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Černý kořen v těstíčku: Z vejce, oleje, mouky, soli a mléka připravíme těstíčko. Černý kořen oloupeme, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi tak 5 cm a okamžitě vložíme do octové vody. 20 minut povaříme, pak necháme okapat a špal ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Růžičková kapusta zapečená s parmezánem: Růžičkovou kapustu vaříme krátce na páře s malým množstvím vody (zhruba tak 10-15 minut). Pak ji osolíme a opepříme, naplníme do malé, máslem vymazané formy, posypeme parmezánem a krátce zapečeme. ... ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Rýžová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Rizoto jinak: Kostku bujónu necháme rozvařit ve vodě (2,5 hrnku). Kromě toho si připravíme další vařící vodu ve varné konvici (nebo v hrnci). Cibuli a bazalku pokrájíme nadrobno, očištěný pórek na kolečka, krabí ty ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Balkánský pekáč: Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka a oloupeme. Oloupané brambory, cuketu, rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka, jsou-li moc velká, přepůlíme je. Česnek nakrájíme na drobné kousíčky, tvrdý sýr na ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Opečené pórky na grilu: Pórky rozkrojíme podélně na poloviny, dbáme na to, aby nám při krájení neujel nůž, jinak by se nám pórky podříznuté od kořene rozpadly. Potřeme každý pórek trochou oleje. Grilujeme 6-7 minut, mezitím ... …více»
|