![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninové košíčky zapečené s kozím sýrem: 1. Oloupané cibule nahoře seřízněte a vyjměte vnitřky tak, aby vám zůstala ,mistička‘. Rajčata opatrně vydlabejte. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 ºC.
2. Vydlabaná ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Rýžová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýžový nákyp s mixem ovoce: Dáme si rozpustit máslo do hrnce a přidáme cukr krystal, jak se vše rozpustí přidáme rýži a jemně osmahneme, poté zalijeme celým mlékem a necháme vařit tak 20-25 minut. Mezitím si připravíme ovoce. J ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékané těstoviny po florentsku: 1. Těstoviny vařte deset minut, sceďte a vraťte do hrnce. Zatím rozpalte gril na střední stupeň. Na pánvi zahřejte olej, přisypte houby a pět minut opékejte, dokud nezačnou zlátnout. Stáhněte plamen, ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Opečené hříbky s bylinkovými knedlíky: 1. Na knedlíky rozmělněte do hrnku droždí a rozpusťte je s trochou vlažné vody. Poprašte moukou a nechte v teple vzejít. Do mísy nasypte mouku, přidejte vajíčko, zbytek vody, sůl, vlijte vzešlé droždí ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vláčná míchaná vejce se zeleninou: 100g jarní zeleniny (chřest, hrášek, fazolky) povařte čtyři až pět minut v páře. Zatím rozpusťte na pánvi pořádnou lžičku másla a umíchejte 4 vejce. Než budou úplně hotová, přisypte k nim hrst jemně n ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Líný pórek zapečený se sýrem a kapustou: 1. V mělké nádobě vhodné do mikrovlnky promíchejte pórek s půlkou másla a vařte na vysoký výkon pět minut, dokud nezačne měknout. Vmíchejte kapustu, houby a zakysanou smetanu. Navrch naskládejte bramb ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečená čekanka s bramborovou kaší: Očištěné čekankové puky podélně rozpůlíme, vyjmeme košťál a v malém množství vody (vývaru) krátce povaříme. Poté jednotlivé puky osolíme a opepříme. Složíme k sobě a zabalíme do šunky.
Posypeme na ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborový syreček: Brambory oloupeme, nastrouháme na malém struhadle, aby brambory byly nastrouhané jako vlásky. Na pánev nalijeme olej a necháme rozpálit, až se olej rozpálí, tak z brambor uděláme malá kolečka a dáme n ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ztracená vejce se zeleným hráškem: V osolené a okyselené vodě uvaříme ztracená vejce a necháme okapat. Okrojíme nerovný povrch bílků a vejce položíme na opečený bílý chléb. Do středu mísy dáme dušený zelený hrášek, kolem narovnáme topi ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařený květák s parmazánem: Květák očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Okořeníme mletým muškátovým květem, poklademe vločkami másla. Posypeme parmezánem a podáváme. Květák odvodňuje, předchází onemocněním tlustého střeva ... …více»
|